Buurtnetwerk Campagne | Maastricht | Sjoen woene en fijn leve

13 juni 2021 | IVN-jubileumwandeling Wolder, Campagne en Biesland

13 juni 2021 | IVN-jubileumwandeling Wolder, Campagne en Biesland

Vertrek tussen 13.30 u en ca. 14.00 u vanaf het Mgr Vranckenplein.

Dit jaar bestaat IVN Maastricht 50 jaar. Dat viert IVN het hele jaar door. Zo organiseert IVN samen met Buurtnetwerk Campagne en Aangenaam een “Natuur en Cultuur in de Buurt” wandeling. We gaan zondag 13 juni door postcodegebied 6213 wandelen, ofwel door de buurten Wolder, Campagne en Biesland. De route, ongeveer 7 km lang, loopt langs bekende en minder bekende markante plekken. Kenmerkende punten in de route zijn:

  • Cultuur: mergelgroeves, oud agrarisch landschap, kleine landschapselementen en monumenten;
  • Natuur en Groen: bloeiende bermen, holle wegen, insecten, vogels, ecologisch zelfbeheer, fruitboomgaarden en wijngaarden.

Onduidelijk is welke Corona maatregelen in juni nog gelden. De wandeling gaat in ieder geval door. Er worden daarom twee varianten uitgewerkt:

  • De Corona-regels zijn versoepeld, dan kunnen we samen de wandeling gaan lopen. Onder leiding van gidsen wordt in groepen van ongeveer 15 personen gelopen, met respectering van de dan geldende regels (denk aan 1,5 m afstand);
  • Vanwege de nog altijd geldende Corona-regels loopt u de route zonder gids maar aan de hand van een routebeschrijving. U wandelt in tijd-sloten van enkele minuten met slechts twee personen of één gezin/ huishouden. (Wellicht als het in juni mogelijk is in groepjes van 4). U krijgt een routekaart, een routebeschrijving en een vragenlijst mee. Voor de best ingevulde vragenlijst ligt er een mooi prijsje klaar.

De wandeling eindigt ook weer op het Mgr Vranckenplein, waar IVN de deelnemers trakteert. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. Iedereen, ook gezinnen met kinderen zijn van harte welkom.

Meer informatie over deze informatie volgt in Aangenaam van juni 2021.
 

Aanmelden (formulier) is verplicht en kan tot 10 juni 17.00 uur, of stuur e-mailbericht naar:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U krijgt dan op vrijdag 11 juni uitgebreide instructies over de wandeling (in groepen met gids of als speurtocht met starttijd, de routebeschrijving, de vragenlijsten).

ATTENTIE:
Doe ook mee aan de fotowedstrijd. Maak tijdens de wandeling een leuke foto die te maken heeft met 'Natuur en Cultuur in de buurt'. Dat mag ook gewoon met je smartphone, je hoeft er geen professionele camera voor te hebben. Kijk voor meer info op  www.ivn.nl/maastricht

Correspondentieadres